HockeyNews
PLUS

Frölundas glädjebesked – trotjänaren förlänger: "Jag är stolt"

(17697) Mats Rosseli Olsen/Frölunda
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 26 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Mats Rosseli Olsen har tio år bakom sig i Frölunda och är en publikfavorit.
Nu har norrmannen bestämt sig för en fortsättning i Göteborg – och har skrivit på ett treårskontrakt.
– Kul att det är på plats. Och jag är stolt över att jag får möjligheten av vara kvar så länge, säger Rosseli Olsen på klubbens hemsida.  

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Säsongen 2011/2012 gjorde Mats Rosseli Olsen sina första matcher för Frölunda. Sedan dess har han varit klubben trogen och blivit en publikfavorit.

Under fredagen stod det också klart att det blir en fortsättning i Göteborg för norrmannen. Forwarden har nämligen förlängt sitt kontrakt med tre år.

– Kul att det är på plats. Och jag är stolt över att jag får möjligheten av vara kvar så länge. Det är rätt enkelt att stanna i ett lag som du vet att du är uppskattad i och tränaren gillar det du gör, säger han på klubbens hemsida. 

LÄS MER: Ek: Hur många guld skulle Frölunda vinna utan den norska retstickan?

Under sina tio säsonger i klubben har han blivit en viktig kugge i laget, vilket enligt sportchefen Fredrik Sjöström är en stor anledning till det nya kontraktet.

– Vi gillar Rosse och han är en av våra kärnspelare. Han tillför mycket på många plan, framförallt karaktär. Han är lojal, men inte bara en grovjobbare. Rosse är viktigt för oss och vi vill ha med honom i framtiden, säger han på hemsidan.

Rosseli Olsen har den här säsongen gjort 15 poäng på 40 matcher för Frölunda. Totalt har det blivit 432 matcher och 133 poäng i SHL.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!